Call Us Now: +32 460 225 693
SpaceX știe acum ce a cauzat pierderea celei de-a doua nave Starship

SpaceX știe acum ce a cauzat pierderea celei de-a doua nave Starship

Elon Musk, directorul executiv al SpaceX, a abordat recent problema eșecului etapei superioare a navei Starship în timpul unui zbor de testare din noiembrie. Lansarea, care a fost a doua misiune de testare a rachetei Starship, a decurs fără probleme până când propulsorul a explodat în plin zbor, iar nava a fost distrusă.

Musk a explicat că, în timpul fazei de combustie a zborului rachetei, combustibilul, cum ar fi oxigenul lichid, este consumat de motoare pentru a genera împingere. Spre sfârșitul acestei faze, a fost activată o procedură de ventilație a oxigenului lichid.

Cu toate acestea, în acest zbor de testare special, ventilația nu a fost necesară deoarece nava spațială nu transporta nicio încărcătură utilă care trebuia să fie pusă pe orbită. Această ventilație inutilă a făcut ca o parte din combustibil să fie eliberată, ceea ce a dus la dezechilibru și la explozia propulsorului.

În ciuda acestui incident, Musk și-a exprimat încrederea în următorul zbor de testare al Starship, programat pentru luna februarie. El a menționat, de asemenea, un plan mai ambițios numit „distribuitorul de Pez”, care presupune desfășurarea pe orbită a sateliților Starlink V2 de dimensiuni normale de pe nasul Starship.

Aceste teste ar putea avea loc până la sfârșitul anului. Pe lângă planurile de viitor, SpaceX se concentrează pe creșterea ratei de lansare a rachetelor sale. În 2023, compania a finalizat 96 de lansări Falcon și își propune să ajungă la aproximativ 150 de zboruri în 2024.

De asemenea, aceștia lucrează la reducerea timpului dintre lansările de pe aceeași platformă la mai puțin de 24 de ore. În plus, SpaceX lucrează pentru a califica boosterele pentru până la 40 de zboruri. Până în prezent, recordul de reutilizare a aceluiași booster este de 19 zboruri.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.